DISTRIBUIȚI
sursa foto: mirese.kudika.ro

Se spune ca in viata, intai dai testul, apoi inveti lectia. Dar oare aceasta regula se aplica si in cazul casatoriei? Adica pleci asa, nepregatita, nestiind ce urmeaza sa patesti, iti pui pirostriile si gata, vezi tu pe urma ce o fi?

Conform psihologului Susan Heitler, cea care a scris si cartea “The Power of Two”, exista patru importante lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a te casatori.

Asadar, iata ce ar trebui sa stii pentru a avea parte de o casnicie fericita:

In primul rand, ar trebui sa inveti sa iti gestionezi emotiile si sa nu reactionezi ca un copil mofturos de fiecare data cand te deranjeaza cate ceva. Furia, mai ales, trebuie domolita si tinuta in frau, pentru ca nu cumva la nervi sa spui ceva dureros ce ar putea contribui la o posibila ruptura a cuplului.

Apoi, un alt factor important ce poate ajuta la consolidarea casniciei, este comunicarea constructiva, bazata pe ascultare si cooperare si nu pe plangeri, acuze si critici ce, in final, pot distruge relatia.

Rezolvarea micilor conflicte cu iubire, intelegere si cu gandul de “noi” si nu de ”eu”, adica gasirea unei solutii favorabile amandurora, poate contribui, de asemenea la cimentarea unei casnicii reusite.

Si nu in ultimul rand, inainte de a te casatori, trebuie sa stii cum sa iti pastrezi optimismul in orice situatie. Fiti zambitori si pozitivi si nu lasati ca lucrurile mici sa devina obstacole in calea fericirii voastre, ci transformati-le in oportunitati de a va cunoaste din ce in ce mai bine unul pe altul.

Viata nu vine la pachet cu instructiuni si, prin urmare, nici casnicia. Totul se invata in doi si pentru doi, iar iubirea care v-a facut sa fiti impreuna, nu trebuie uitata nicicand.

Asta ar trebui sa stii inainte de a te casatori. Daca ai ales sa iubesti, nu uita apoi sa si iubesti ceea ce ai ales.

Comentariii