DISTRIBUIȚI

Ți-ai dorit în secret să poți citi gândurile celor din jur? Limbajul corporal îți oferă o mulțime de informații în acest sens, dacă știi ce anume să urmărești.

Semne de nesinceritate

Când cel din fața ta zâmbește doar din politețe, poate că buzele te pot păcăli, dar ochii nu. Un zâmbet sincer implică încrețirea pielii din colțurile ochilor. În lipsa ei, este posibil să ți se ascundă ceva. Și sprâncenele sunt indicator al lipsei de sinceritate. Când cineva îți face un compliment, dar ridică sprâncenele puțin, este posibil ca vorbele lui să nu vină din suflet. De asemenea, s-ar putea să fii mințită dacă, în timp ce ți se vorbește, ești privită fix și insistent ori deloc.

Brațele dau de gol neîncrederea

Dacă, în mijlocul unei discuții importante în familie, observi că unele dintre rude nu stau cu brațele pe masă, ci sprijinite pe picioare, este semn că nu ți se acordă încredere, că nu te iau în serios și nici nu sunt dispuse să găsească soluții împreună cu tine. Cele care țin brațele încrucișate se simt vulnerabile și-și doresc să se apere. Un alt indiciu al neîncrederii este gestul de ducere a mâinii la gură. De asemenea, poziția picior peste picior îți arată că persoana din fața ta este suspicioasă, inflexibilă, indispusă să cadă la înțelegere cu tine.

Mâinile trădează timiditatea

Tot mâinile atrag atenția și asupra unei trăsături de personalitate: timiditatea. Este posibil să te afli în compania unei persoane introvertite, rezervate sau intimidate de prezența ta dacă vezi că în timp ce-i vorbești își sprijină capul cu palmele sau își trece mâna prin păr. Alte gesturi care traduc vulnerabilitatea interioară sunt mângâierea cefei, a picioarelor sau a brațelor proprii în timpul conversației, cu intenția inconștientă de autoliniștire.

Pont

Gesturile asemănătoare denotă o bună înțelegere.

Indicii ale interesului pentru celălalt

Ai prins drag de cineva și nu știi dacă și el ține la tine? Vrei să verifici dacă o fată vrea să intre în grațiile băiatului tău? Obiceiurile de a-și trece degetele prin păr sau a-l da după ureche adesea demonstrează că există un interes pentru celălalt, că există intenția de a seduce, de a face o impresie bună. Tonul vocii este și el un bun indicator. De obicei, bărbații îndrăgostiți se adresează iubitei cu o voce joasă, în timp ce femeile capătă o voce melodioasă de-a lungul discuției cu un om care le pare atrăgător.

Știai că…

… doar 7% din comunicare este reprezentată de cuvinte, 55% fiind bazată pe limbajul corporal?

Chipul, mai grăitor decât vorbele

Emoțiile sunt exprimate fidel de expresiile feței. Trebuie doar să le urmărești atentă și vei știi cum să reacționezi în relația cu cei dragi și cu colegii de serviciu. Îi propui soțului să mergeți la sfârșit de săptămână pe la ai tăi și vezi că mijește ochii, își scarpină ceafa și are maxilarul lăsat? E clar că nu găsește cea mai bună cale să te refuze. Stai de vorbă cu o colegă și observi că are sprâncenele ridicate, gâtul întins și gura strânsă. Toate alcătuiesc imaginea unei persoane tensionate în timpul conversației, care ar vrea să puneți capăt discuției și nu știe cum să-ți spună.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Comentariii