DISTRIBUIȚI
sursa foto: pixabay.com

Daca vrei un animal de companie, fara doar si poate, pisicile castiga detasat in lupta “caini vs pisici” si am sa-ti spun si de ce.

Exista cel putin zece motive pentru care pisicile sunt animale ideale de companie, mai ales pentru persoanele comode, care vor un prieten prin preajma, dar fara a implica foarte multa bataie de cap in privinta ingrijirii deosebite.

Cum adica? Iti spun acum. In caz ca nu stii deja, pisicile nu te solicita sa le scoti afara pentru a-si face nevoile, ci ele folosesc litiere si asta invata destul de devreme sa faca. Deci nu prea ai treaba cu surprize umede pe oriunde prin casa. Pisicile invata repede unde este “wc-ul” lor si nu vor face altundeva, asadar singura grija in legatura cu asta, e sa-i schimbi nisipul la doua-trei zile si gata, adio miros neplacut sau murdarie.

Apoi, pisicile nu necesita atata imbaiere, pentru ca ele se spala singure si astfel sunt mereu curate si fara miros urat. Blanita lor nu prea sta neingrijita, fie ca ai tu timp de ele sau nu.

Pisicile, spre deosebire de caini, nu lasa atat de mult par, deoarece ele ingereaza parul mort atunci cand isi curata blana si apoi il elimina sub forma de ghemotoace care sunt usor de strans. Uneori, insa, pisicile trebuie ajutate prin hrana care sa usureze regurcitarea parului.

Pisicile ofera lungi perioada de liniste, ele dormind cam 16 ore pe zi, timp in care nu vor deranja deloc si nici cand sunt active nu vor face foarte multa galagie.

Pentru ca sunt independente, pisicile nu se vor supara ca sunt lasate singure acasa mai mult timp, atata vreme cat au apa si mancare suficienta.

Pisicile sunt animale ideale de companie pentru ca nu-s foarte pretentioase si nu vor neaparat sa le scoti la plimbare, ci se simt bine facand miscare si in casa sau in curte, daca se poate.

Iubirea pisicii este unica. Pisicile nu considera ca daca le hranesti iti sunt datoare pe viata si tocmai de asta sunt asa speciale, iar cand sunt afectuoase, sunt pentru ca vor si nu din recunostinta.

Pisicile au personalitate, nu se lasa dominate si tocmai de asta impun respect si sunt demne de iubit. In plus, ele iti respecta spatiul si sunt fericite oriunde este cald si au mancare la discretie.

Si unde mai pui ca pisicile au si efect terapeutic asupra omului. Ele se aseasa pe locul unde ai dureri, calmand zona afectata, iar torsul lor te linisteste si astfel te ajuta sa-ti regasesti starea de bine.

Pisicile sunt animale ideale de companie pentru ca sunt usor de iubit si de ingrijit, iar momentele petrecute cu ele inseamna relaxare si buna dispozitie.

Comentariii