DISTRIBUIȚI

Atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, cu siguranță îți este poftă de înghețată sau deja mănânci una. Ți-am pregătit o rețetă ușoară de preparare a acestui desert savuros, atât de necesar în zilele toride de vară. 

Ingrediente:

  • 450 g de piersici, decojite și tăiate felii
  • 60 g de zahăr brun
  • jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
  • un praf de sare
  • 340 g de iaurt grecesc
  • 110 g  de smântână cu conținut ridicat de grăsime
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de extract natural de migdale

Preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Așează feliile de piersici pe o tavă întinsă pentru copt.
  2. Adaugă zahărul brun, scorțișoara și sarea, apoi amestecă feliile de piersici.
  3. Coace piersicile timp de 20 de minute sau până când se înmoaie. Lasă la răcit timp de 15 minute.
    Într-un bol mare, bate împreună iaurtul, smântâna, extractul de vanilie și de migdale. Pune trei sferturi din cantitatea de amestec într-o cană cu gură de scurgere.
  4. Adaugă piersicile răcite în restul de amestec de iaurt din bol. Folosește o presă pentru piure cu care să pisezi piersicile.
  5. Toarnă două linguri din amestecul cu iaurt în fiecare formă pentru înghețată.
  6. Pune apoi patru linguri de amestec cu piersici, apoi patru linguri de amestec cu iaurt. Continuă să alternezi cele două compoziții până când formele sunt umplute.
  7. Bagă bețele pentru înghețată în centrul fiecărei forme și apoi pune la congelator. Lasă la înghețat timp de cel puțin două ore, până când înghețata este solidă.
  8. Pentru a scoate înghețata mai ușor din forme, poți să treci formele rapid prin apă caldă. Păstrează înghețata la congelator până când vrei să o servești.

Savurați cu plăcere!

Comentariii