DISTRIBUIȚI

Întâlnire și pact istoric la Londra, în noaptea dintre ani! De acestă dată nu s-au mediat conflagrații geopolitice ci liniștea și armonia dintre Maria Ciobanu (78 ani), cea supranumită ”ciocârlia muzicii populare” și Irina Loghin (76 ani), autointitulată drept ”regina muzicii populare”.

Spre uimirea martorilor, cele mai importante soliste folclorice din ultimele patru decenii au petrecut Revelionul împreună, în mijlocul comunității românești de la Londra, punând astfel capăt unei lungi perioade de ură nedeclarată. Asumându-și un risc enorm după ce anul trecut a suferit un accident celebral în Statele Unite, unde locuiește (nu are voie să zboare cu avionul din cauza presiunii), Maria Ciobanu a traversat Oceanul înapoi pentru acestă întâlnire la care a venit însoțită de fiul său, Ionuț Dolănescu, dar și de noră. Ajunse aproape la finele carierelor- Maria Ciobanu a anunțat deja ultimele concerte-, împlinite financiar și profesional, bagajul lor muzical fiind de neegalat, cele două artiste ar fi putut face puntea prieteniei cu mulți ani în urmă, când pacea a fost mai aproape ca niciodată, prin povestea de dragoste dintre copiii lor, Irinuca Loghin și Ionuț Dolănescu.

Publicul le iubește la fel

Cele două mari soliste se cunosc de la începuturile anilor 60 și s-au întâlnit când concurau pentru un post la Ansamblu folcloric ”Ciocârlia”. Dincolo de discordia inflamată și de bârfitorii din anturajele lor, deși vrajba dintre ele era ultracunoscută din cauza dorinței de adjudecare a titlului suprem în branșa muzicală, artistele nu s-au jignit public niciodată dar nici nu s-au măgulit reiproc. Una peste alta, publicul român a dovedit că le iubește pe amândouă și le cinstește numele în aceeași măsură.

 

Sursa: libertatea.ro

Comentariii