DISTRIBUIȚI
sursa foto: devorbacutine.eu

Iubirea este un fenomen pe cat de placut, pe atat de complex si diferit de la individ la individ si chiar de la o varsta la alta.

Dar chiar poate fi influentat procesul de indragostire conform varstei pe care o ai atunci cand incepi sa simti iubirea?

Dupa cum afirma si specialistii, da, conteaza si varsta atunci cand iubim, pentru ca desi se simte si se manifesta diferit de la o persoana la alta, totusi, intensitatea iubirii difera si ea de la o varsta la alta.

Iubirea in perioada adolescentei

Cand ia nastere prima iubire, fluturasii incep sa dea din aripi in stomac, foarte puternic si aproape imediat ai sentimentul de indragostire adanc infiripat in suflet si chiar crezi ca e unic si ca iubirea asta nu o vei mai putea simti vreodata.

In adolescenta, tot ce simti este la intensitate maxima si iubirea in secret sau dragostea la prima vedere sunt concepte normale in perioada acesta a vietii.

Intr-adevar, iubirea din adolescenta este frumoasa, insa poate fi si periculoasa pentru ca vine la pachet cu instabilitatea, cautarea noilor experiente si dorinta de adrenalina, iar temperamentul personal isi spune si el cuvantul.

Iubirea din perioada adolescentei se bazeaza mai mult pe trairea si experimentarea ei pe moment si nu cu gandul de a trai o viata alaturi de o anumita persoana.

Iubirea de la douazeci de ani in sus

Dupa ce treci de perioada adolescentei, te mai maturizezi un pic, insa inca mai sunt lectii de invatat in ceea ce priveste iubirea si nu numai.

Chiar daca ai douazeci de ani deja, poate inca visezi la iubitul perfect si poti avea in continuarea dorinta de a cunoaste oameni noi si de a experimenta lucruri fara a te gandi neaparat la consecinte, iar tentatiile sunt la tot pasul si poti ceda usor, daca nu esti atenta.

La aceasta varsta ai parte de momente cand iti doresti fie alta relatie, fie sa iti faci planuri de viitor cu vreun actual iubit, asta luand in considerare si monotonia care se poate instala usor in legatura amoroasa si poate influenta, deci, functionarea relatiei respective.

Totul depinde de gradul de maturitate al fiecarei persoane in parte, iar in timp ce unele cauta relatii pasagere si indragostiri de moment, alte persoane pot avea scopuri bine fixate in viata.

Deja de la douazeci si cinci de ani in sus, oamenii incep, in general, sa se gandeasca mai serios la ce inseamna iubirea adevarata si iau in calcul si o unica, posibila, casnicie si intemeierea unei familii.

Comentariii