DISTRIBUIȚI

Stiai ca laptele de migdale este bun nu doar la gust, ci si pentru organism? Un pahar de lapte de migdale pe zi te poate ajuta in intarirea sistemului tau imunitar si este bun si in cazul persoanelor ce vor sa piarda in greutate.
De ce laptele de migdale este mai bun decat cel de vaca

Spre deosebire de cel de vaca, laptele de migdale are un continut caloric mai scazut. 250 de ml de exemplu, de lapte de migdale, are doar vreo 40-60 de calorii comparativ cu 90-120 de calorii cat contine laptele de vaca.

De ce este laptele de migdale bun pentru organism si cat de sanatos e

In migdale se gaseste o sursa foarte buna de minerale esentiale ca: magneziul, manganul, cuprul, zincul, fosforul, vitaminele A, B si E dar si calciul. Prin urmare, daca se consuma zilnic minim 250 de ml de lapte de migdale, asta inseamna ca organismul beneficiaza de: vitamina A – 10%, vitamina D – 25% si vitamina E – 50%. Datorita vitaminei D, sistemul imunitar este imbunatatit si de asemenea si functiile celulelor nervoase.

Laptele de migdale este benefic in privinta sanatatii tiroidei, oaselor, dintilor si inimii. Lipsa de mangan in corp, conform numeroaselor studii, poate fi o cauza a riscului atacului cerebral vascular sau a altor afectiuni cardiovasculare.

Reglarea nivelului colesterolului si sprijinirea bunei functionari a sistemului digestiv sunt de asemenea ajutate prin consumarea laptelui de migdale si in plus si persoanele care sufera de diabet il pot bea, pentru ca un pahar de lapte de migdale are doar 8 mg carbohidrati si astfel, avand un indice scazut, nu vor avea probleme cu cresterea glicemiei.

Laptele de migdale contine numai 5 g sare si nu detine continut de colesterol, are 150 mg de potasiu si ajuta, asadar, la o buna sanatate a inimii si nu numai.

Consumul de lapte de migdale scade riscul de a face diabet si sprijina procesul de pierdere in greutate datorita acizilor grasi care ofera o senzatie de satietate si controleaza apetitul.

Daca bem lapte de migdale in mod regulat, functionarea sistemului nervos se va imbunatati si la fel si starea tenului, a parului si nivelul de energie.

Comentariii