DISTRIBUIȚI
sursa foto: linkedin.com

Se crede ca femeilor, in general, nu le place atat de mult sexul precum este in cazul barbatilor care mai mult la asta se gandesc.

Totusi, chiar daca e asa sau nu, exista perioade in viata unei femei cand numai de sex nu-i arde si, totodata, ea renunta si la beneficiile aduse de o astfel de activitate.

Este de luat in serios faptul ca lipsa de sex poate avea efecte negative in cazul femeilor, mai ales daca e vorba de un timp mai indelungat fara activitate sexuala.

Daca perioada de abstinenta este de scurta durata, nu e nimic grav sau neobisnuit, ci chiar prinde bine uneori, pentru revigorarea relatiei. Insa lipsa de sex nu trebuie sa fie foarte mult timp, deoarece, cum am zis, e posibil sa apara efecte negative asupra femeilor care iau pauze prea lungi in acest sens.

Iata care sunt posibilele efecte negative in cazul femeilor care duc lipsa de sex pentru mai mult timp:

1. Lipsa de sex face ca dezechilibrul hormonal sa-si faca aparitia. Sexul ajuta la mentinerea sanatatii organismului si psihicului, insa daca din varii motive ai renuntat la a-l practica, trebuie sa stii ca pot aparea dureri de sani, probleme cu ovarele si menstruatie dereglata.

2. Lipsa de sex favorizeaza aparitia depresiei. In anumite cazuri, sexul este asociat cu iubirea si afectiunea, iar nepracticandu-l, poti incepe sa ai stari de nervozitate, tristete si chiar depresie, iar asta va scade si mai mult apetitul si va acutiza starea de singuratate.

3. Lipsa de sex poate duce si la tulburari de comportament. La fel ca alte nevoi normale ale fiecarei fiinte vii, si sexul este o necesitate a organismului. Iar daca lipsa de sex este pe o perioada lunga, atunci si anumite tulburari de comportament pot aparea. Printre aceste efecte negative in cazul femeilor, se regasesc: cresterea stresului, grad de concentrare scazut si scaderea sau chiar lipsa stimei de sine.

Sursa articol: click.ro

Comentariii