DISTRIBUIȚI

Marea întrebare este: “Este capabilă să spui că eşti fericită?”

Dacă încă nu este cazul, fă-ţi timp să găseşti unele exerciţii care îţi vorbesc cel mai mult, şi aplică-le în mod regulat. Şi astfel, vei putea să rămâi fericită cu uşurinţă toată viaţă, dacă asta îţi doreşti.

 

1.Anticipează-ţi fericirea!

În mod regulat, ia-ţi câteva clipe pentru a savura tot ce îţi oferă viaţă mai frumos. Exprimă-ţi recunoştinţă faţă de viaţă, faţă de ceilalţi şi chiar faţă de ţine!

Fii mândră de progresele tale şi autorizează-te să visezi la o viaţă mereu mai frumoasă.

Fă-ţi timp să faci bilanţul asupra a tot ceea ce merge sau ar trebui să meargă mai bine şi vizualizează situaţia când acel “mai bine” va fi atins.

Nu aştepta că fericirea să vină ea singură la ţine.

 

  1. Detaşează-te de dificultăţi!

Este vorba, de a reuşi pur şi simplu să nu mai acorzi atenţie şi energie inutile emoţiilor, evenimentelor sau persoanelor care te trag în jos. Astfel, te poţi detaşa de persoanele pe care nu le apreciezi în mod neapărat.

  1. Păstrează ritualurile

Avem nevoia de un minim de ritualuri în viaţă noastră. Fie că este vorba de ritualuri personale, sociale sau profesionale. Aceste ritualuri fac parte din viaţă ta. Păstrează-le pe cele care îţi plac şi suprimă-le pe cele care te ţin încătuşată.

 

  1. Variază plăcerile!

 

Odată ce ai găsit mijloace de a-ţi face plăcere, variază aceste placer, deoarece obiceiul creea za saturatia iar varietatea creează dinamică şi fericire.

  1. Împărtăşeşte-ţi fericirea!

Împărtăşirea emoţiilor multiplică emoţiile. Pentru a întreţine fericirea, împărtăşeşte-le!

O poţi face în multe feluri: scriind o carte, discutând cu apropiaţii tăi sau chiar participând la un atelier de fericire.

 

  1. Cere şi acceptă ajutorul!

Cerând ajutor, provoci plăcere apropiaţilor tăi. Înseamnă să întăreşti o legătură, să-l valorizezi pe celălalt sau să accentuezi încredere reciprocă.

Oricum ar fi, să ştii să ceri sis a accepţi ajutor, rămâne un excelent mijloc de a ameliora o situaţie şi de a-ţi aduce o stare de bună dispoziţie.

Comentariii