DISTRIBUIȚI
sursa foto: roportal.ro

Cunoscut este faptul ca apa este foarte buna pentru organism, chiar multiple studii aratand in nenumarate randuri beneficiile pe care le aduce consumul de apa in corpul nostru.

De la buna dispozitie, slabilt sau chiar prevenirea diferitelor afectiuni, apa, fara doar si poate, ajuta in acest sens, ea fiind o sursa importanta de sanatate. Insa daca bei doar apa, nu poti obtine chiar toate beneficiile importante si necesare organismului, deoarece apa nu contine fitonutrienti, antioxidanti ori alte avantaje nutritionale.

Si cum nu doar apa este sanatoasa si poate hidrata, ci si alte bauturi, pentru un plan cat mai bun in acest scop, poti consuma si urmatoarele:

Ceai verde. Consumul de ceai verde stimuleaza creierul si previne deteriorarea neuronilor responsabili indeosebi cu partea legata de memorie, iar la persoanele ce au trecut de varsta de 60 de ani, declinul mental poate fi prevenit. De asemenea, daca bei ceai verde, tensiunea arteriala si colesterolul se va reduce si la fel si nivelul zaharului din sange.

Apa de cocos care, se pare, detine toate calitatile necesare pentru rehidratarea musculaturii, benefica fiind indeosebi dupa efectuarea unor exercitii fizice. Apa de cocos este o sursa importanta de magneziu, sodiu si potasiu, iar pentru un gust mai bun, pot fi si fructe adaugate in bautura.

Lapte. Consumul de lapte, desi de unii considerat cauza deficientei de calciu, obezitatii, sau altor boli, in timp ce de alti nutritionisti este considerat benefic in dieta de slabire sau ca o preventie impotriva cancerului, se pare ca mai nou a fost descoperit ca acesta contine un antioxidant puternic ce protejeaza celulele contra radicalilor liberi.

Bere. Se pare ca daca bei bere, riscul de aparitie a bolii Parkinson este redus, conform analizei publicate in PLOS One. Ba mai mult, dupa cum prezinta Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara din Statele Unite, cand bei bere, te protejezi, practic, de boli cardiovasculare si chiar de cancer.

Sursa articol: adevarul.ro

Comentariii