DISTRIBUIȚI

Desi ani intregi au sustinut ca produsele de tip fast-food nu trebuie consumate pentru ca nu sunt bune pentru organism si incurajau lumea sa manance sanatos, acum cercetatorii americani s-au razgandit si nu in sensul de a consuma cartofi prajiti sau burgeri, ci sustin, mai nou, ca nu exista mancare sanatoasa. Acestia spun ca doar mancare nutritiva exista.


Ce spun nutritionistii? Exista sau nu mancare sanatoasa?

Ei bine, daca stiai ca puii crescuti in propria gospodarie, de fapt carnea acestora, ori consumarea rosiilor proaspete de gradina, constituie o mancare sanatoasa si astfel iti mentii sanatatea, afla ca te inseli.

Nustritionistii recunosc faptul ca fiecare aliment in parte are valoarea lui nutritiva si ne asigura necesarul de vitamine si minerale, insa avertizeaza ca nu putem sa folosim un anumit aliment in mod exclusiv in dieta noastra si sa credem ca avem un regim alimentar sanatos.


Dar salata? Nici ea nu este considerata mancare sanatoasa?

Daca salata este alimentul central al alimentatiei, atunci nici aceasta nu mai este considerata la fel de sanatoasa. Iar persoanele care o consuma in toate cele trei mese zilnice cu gandul ca vor slabi, s-ar putea ca mai degraba sa ajunga la medic si nu doar pentru un control de rutina.

Chiar daca salata este un aliment foarte nutritiv, nu e bine sa ne bazam doar pe ea, deoarece putem obtine dezechilibre ce se vor observa si din punct de vedere medical dar si estetic. Chiar si asa, unii oameni sunt obisnuiti sa creada ca daca introduc anumite alimente in dieta zilnica, devin mai sanatosi si mai frumosi.

Si intrebarea ce ramane pana la urma este daca totusi exista mancare sanatoasa ori ba. Aici vin nutritionistii si ne spun ca alimentele esentiale sunt, pentru fiecare dintre noi, diferite deoarece stilurile de viata, actiunile si nevoile fiecarui om sunt diferite si e important ca fiecare sa se asigure ca se hraneste in mod corespunzator.


 

Cel mai important este sa se constientizeze care sunt sursele sanatoase de proteine.

De exemplu, jumarile de porc nu contin astfel de proteine ca produsele procesate si nici daca-ti indrepti atentia spre legume si fructe din import, nu poti spune ca mananci mancare sanatoasa. Recomandat ar fi sa te orientezi, totusi, spre cele de sezon, daca vrei sa-ti asiguri mineralele si vitaminele necesare.

Comentariii