DISTRIBUIȚI

Suntem prea ocupaţi să ne mai facem timp pentru noi, pentru propriile noastre plăceri şi bucurii. Cum am putea atunci să ne mai facem timp pentru ceilalţi… indiferent cine ar fi ceilalţi: părinţi, fraţi, partener de cuplu, prieteni etc?

Noi am descoperit o poveste impresionantă care ne învaţă cât este de important să faci lucrurile la timp şi mai ales să nu amâni niciodată să spui “Te iubesc” persoanelor la care ţii cu adevărat. Citeşte-o în cele ce urmează:

Cum a început totul

După 21 de ani de căsătorie, o femeie îi propune soțului ei să invite la cină o altă femeie decât pe ea… Aceasta a adăugat că știe că, în viața lui, există o altă femeie care și-ar dori să petreacă mai mult timp cu el. Era vorba despre mama lui, care rămăsese văduvă de 19 ani.

Sarcinile de serviciu și cei 3 copii îl  țineau mult prea ocupat pentru ca acesta să mai poată petrece timp cu mama lui.

În seara următoare, bărbatul și-a sunat mama pentru a o invita la cină, apoi la film. În primul moment, femeia, neobișnuită cu astfel de invitații din partea fiului, s-a temut că s-a întâmplat ceva rău cu el și l-a întrebat dacă este totul în regulă. „Mi-ar face mare plăcere dacă am petrece puțin timp împreună, doar noi doi”, a fost răspunsul acestuia.

Întâlnirea cu mama

Întâlnirea a avut loc într-o zi de vineri, și atât bărbatul, cât și mama lui erau extrem de emoționați. Bătrâna avea părul aranjat și îmbrăcase cea mai bună rochie, cea pe care o mai purtase la ultima aniversare a căsătoriei ei. Înainte de a se întâlni cu el, avusese grijă să le împărtășească și prietenelor ei vestea că fiul ei o invitase în oraș.

Ajuși la restaurant, mama și-a luat fiul la braț. La brațul acestuia, afișa atâta mândrie de parcă ar fi fost cea mai importantă femeie din restaurant.

Așezându-se la masă, bărbatul a cerut meniul. Bătrâna nu mai vedea decât literele foarte mari, așa încât bărbatul a început să-i lectureze chiar el meniul. În acest timp, a surprins-o privindu-l cu drag și cu nostalgie: „Așa obișnuiam să-ți citesc și eu ție meniul când erai mic”, i-a zis mama. “Acum a venit momentul ca tu să te relaxezi și să-mi permiți să-ți întorc favoarea”, i-a replicat bărbatul.

Cina lor a fost aparent banală. Au mâncat, au avut conversații obișnuite referitoare la cele mai recente evenimente din viețile lor. Au vorbit atât de mult încât au și uitat de film.

La sfârșitul serii, bărbatul și-a condus mama acasă. Aceasta i-a zis că i-ar plăcea să mai iasă doar ei doi, dar cu următoarea ocazie și-ar dori să lanseze ea invitația. Bărbatul i-a făcut această promisiune bătrânei, apoi s-a întors acasă la soția lui și i-a povestit în amănunt și plin de emoție și încântare cum a decurs întâlnirea cu mama lui.

Sfârșitul

La câteva zile, bătrâna a făcut un atac de cord și a murit. La scurt timp, bărbatul a primit un plic din partea restaurantului unde cinase cu mama lui. Era copia unei note de plată… o notă pe care mama sa o plătise în avans. Alături, era un bilet scris de femeie, în  care aceasta îi spunea că a achitat nota următoarei cine la restaurant, iar în eventualitatea în care ea nu va mai putea fi prezentă, să meargă cu soția lui.

În acea clipă, bărbatul a înțeles cât de important este să spui „Te iubesc” la momentul potrivit și cât de important este să petreci cât mai mult timp cu cei dragi.

Concluzia? Nimic pe lume nu este mai important decât familia. Petrece cât de mult timp poți cu oamenii pe care-i iubești, și nu amâna pe altă dată căci nu ai siguranța existenței acelei alte dăți.

Sursa foto: shutterstock.com

Sursa articol: avantaje.ro

 

Comentariii