DISTRIBUIȚI

Pâine fără drojdie se poate prepara după mai multe rețete. De regulă în loc de drojdie proaspătă sau uscată se pot folosi diferite combinații de iaurt, brânză fermentată, parf de copt sau/și bicarbonat.

Ingrediente

250 g iaurt simplu (2 borcane de 125 g)
1 lingură smântână grasă
½ linguriță de bicarbonat sau ½ plic de praf de copt
1 ou întreg
400 g făină albă
1 lingură de ulei/sare/ o lingura rasa de zahăr

Preparare

  • Amestecă într-un castron iaurtul, oul întreg, zahărul, sarea si faina amestecată în prealabil cu praful de copt. Compoziția rezultată este lipicioasă și se amestecă bine cu o spatulă.
  • Se răstoarnă aluatul, într-o formă unsă cu unt.
  • Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade C pentru cca. 18-20 minute.
  • O poți coace și in tava de aragaz pe foaie de copt. răstoarnă aluatul astfel încat să formeze singur o  ”lipie”. Se coace la foc mediu, 20-30 de minute, mai repede si mai bine.

Sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online

Comentariii