DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Thailanda au anunţat că una dintre cele mai frumoase insule din ţară, Koh Tachai, va intra într-o perioadă de refacere după ce fluxul de turişti a afectat grav ecosistemul.

Una dintre cele mai frumoase insule din lume, un adevărat paradis estival sufocat de numărul mare de turişti, va interzice anul acesta accesul vizitatorilor pentru a permite refacerea ecosistemului.

Autorităţile din Thailanda au anunţat că una dintre cele mai frumoase insule din ţară, Koh Tachai, va intra într-o perioadă de refacere după ce fluxul de turişti a afectat grav ecosistemul. Astfel, din 15 octombrie, insula Koh Tachai nu va mai primi vizitatori pentru o perioadă nedefinită de timp.

Tunya Netithammakul, directorul general al departamentului care se ocupă de parcurile naţionale din Thailanda, a precizat că în lipsa unei astfel de măsuri insula va fi afectată în mod ireversibil.

Popularitatea de care se bucură insula în rândul turiştilor a dus la supraaglomerare şi mediul înconjurător s-a degradat până în punctul în care dacă nu se iau măsuri, recuperarea pierderilor va deveni imposibilă.

Un exemplu care a dus la situaţia respectivă este depăşirea constantă a limitei de turişti setată pentru plajă, de 70 de persoane pe zi. Astfel, numărul ajungea adesea şi la 1.000 de persoane.

Insula din Marea Andaman, considerată una dintre cele mai frumoase din Thailanda, dar şi din lume, datorită nisipului cu nisip alb şi a apei limpezi, nu este singurul loc invadat de turişti în care se doreşte interzicerea accesului turiştilor.

 

Şi insula Phi Phi, devenită celebră după realizarea filmului „The Beach”, cu Leondardo Di Caprio în rol principal, se află într-o situaţie similară, iar autorităţile interesate de protecţia mediului încearcă să ajungă la o înţelegere cu marii jucători din industria turismului, în beneficiul insulei.

Sursa: adevarul.ro

Comentariii