DISTRIBUIȚI

Dragelor, azi v-am pregatit o delicioasa prajitura de sezon: prajitura cu afine.

Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru a pregati prajitura:

Pentru aluat:
-125 g margarina

-250 g zahar

-4 oua

-un praf de sare

-250 g faina

-1 lingurita praf de copt

-350 g afine proaspete

In afara de ingredientele de mai sus, mai avem nevoie de:
-2 oua

-2 lingurite zahar

-o forma dreptunghiulara de 25 cm

-grasime si pesmet pentru uns, respectiv tapetat tava

Pasul 1
Se incalzeste cuptorul la 180 grade (treapta doi la cel cu gaz). Se unge tava cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.

Pasul 2
Pentru aluat, se pune margarina intr-un castron si se bate cu ajutorul mixerului pana devine spuma. Se adauga treptat zaharul, ouale si sarea.

Pasul 3
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in masa obtinuta la pasul doi. Se toarna aluatul in tava pregatita anterior.

Daca nu aveti o tava mare de 25 cm, puteti sa impartiti aluatul in doua tavi mai mici, asa cum am facut eu. Aveti grija insa, sa reduceti timpul de coacere deoarece prajitura se va coace mai repede.

INCEARCA SI RETETA : Cum sa faci rapid o delicioasa prajitura cu mere
INCEARCA SI RETETA: Ruladă cu cremă de cafea

Pasul 4
Afinele se impart pe toata suprafata tavii apasandu-se pentru a patrunde mai bine in aluat. Prajitura se introduce la cuptor pentru 30 minute.

Pasul 5

Intre timp, se amesteca cele doua oua cu cele doua lingurite de zahar obtinandu-se o glazura. Prajitura se scoate din cuptor, se toarna glazura peste si se mai da la cuptor pentru alte 15 minute. Dupa cele 15 minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Iata minunatia:

IMG_20160706_2121511

IMG_20160706_203750

IMG_20160706_203928

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un LIKE, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook .

Comentariii