DISTRIBUIȚI

O reteta rapida si gustoasa. Va recomand cu drag aceasta prajitura de nuca de cocos cu lamaie.

De ce avem nevoie?

In primul rand, pentru a prepara blatul, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 5 oua proaspete;
– Zahar praf, 200 de grame;
– Faina, 150 de grame;
– Zahar vanilat, un plic;
– Zeama de lamaie, 4 linguri.

Apoi, pentru a insiropa blatul, avem nevoie de urmatoarele:

– Zahar, 250 de grame;
– Apa plata, 350 de mililitri;
– Esenta de lamaie;
– Coaja de la o lamaie.

Si in final, pentru crema de nuca de cocos, avem nevoie de:

– Lapte, 450 de mililitri;
– Nuca de cocos rasa, 100 de grame;
– Pudding cu aroma de cocos, un plic;
– Unt, 250 de grame;
– Zahar tos, 100 de grame;
– Zahar praf, 100 de grame;
– Zahar vanilat, un plic.

Acum ca am aflat ingredientele, haideti sa vedem cum se prepara aceasta prajitura de nuca de cocos cu lamaie:

Pasul 1. Facerea blatului si insiroparea

Pentru prepararea blatului, in primul rand se separa galbenusurile de albusuri, iar apoi cu zaharul vanilat si cu o suta de grame de zahar praf, se vor freca galbenusurile pana cand totul se transforma in crema.

Albusurile se bat si ele spuma impreuna cu restul zaharului si cu zeama de lamaie, dupa care cele doua compozitii se amesteca, se rade coaja de lamaie si se adauga, putin cate putin, faina.

Intreaga compozitie rezultata se aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 180 de grade.

Pana blatul se raceste, se pregateste siropul amestecand ingredientele de mai sus si apoi, daca se doreste, se poate taia blatul in doua si se va insiropa pe rand.
Pasul 2. Facerea cremei si asamblarea prajiturii

Pentru crema, se va incalzi in jur de 100 de mililitri de lapte si se va opari nuca de cocos. Restul laptelui se pune intr-o cratita la foc, in care se adauga 100 de grame de zahar tos si puddingul dizolvat in 3 sau 4 linguri de lapte. Totul se amesteca in continuu ca sa nu se prinda si atunci cand ajunge la punctul de fierbere si crema incepe sa se formeze, se adauga si cocosul.

Odata crema racita, se intinde cu pensula pe blaturi si la final, pentru decor, se poate folosi nuca de cocos rasa si feliute de lamaie.

Comentariii