DISTRIBUIȚI

Proprietățile sării de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este catalogată ca fiind un aliment minune, mulți considerând că ar fi cea mai pură sare din lume. Este extrasă din cea de-a doua cea mai mare mină de sare din lume, Khewra Salt Mine, aflată în Pakistan, la aproximativ 300 km de lanțul Himalaya, 160 km de Islamabad, capitala țării, și 260 kilometri de Lahore.

Mult timp necunoscută publicului larg, a devenit populară la începutul acestui secol, acum fiind comercializată pe tot globul.

În 2003, agenția de protecție a consumatorului bavareză a analizat mostre de sare de Himalaya vândute în magazinele din Germania, descoperind cel puțin 10 minerale diferite în componența ei: fier, sulfați, calciu, potasiu, magneziu, zinc, sodiu etc. Culoarea rozalie este dată de oxidul de fier pe care îl conține.

Proprietăți sare de Himalaya

Proprietăţile miraculoase s-ar trage de la faptul că, în urmă cu circa 200 de milioane de ani în urma, în zona respectivă erau straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Fiind păstrate în acest mediu curat, neatins, care a fost înconjurat de zăpadă şi gheaţă pentru o perioadă atât de îndelungată, sarea a fost protejată de poluarea din zilele noastre.

Beneficii sare de Himalaya

Consumând acest tip de sare te bucuri de un important aport de minerale diverse, minerale de care organismul nostru are nevoie. Sarea prezintă în conținutul său și fier, fiind indicată în dieta celor care suferă de anemie. Neavând nici un risc asupra sănătății, sarea de Himalaya poate fi consumată chiar și de copii.

Vă prezentăm cele mai importante beneficii aduse de consumul de sare de Himalaya:

  • Poate fi consumată și de persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare (cereți sfatul medicului);
  • Folosită în inhalații ameliorează funcțiile plămânilor;
  • Inhalațiile cu sare de Himalaya sunt indicate celor care suferă de sinuzită sau rinite, putând fi folosite și în răceli sau nas înfundat;
  • Ajută în prevenirea bolilor, mai ales prin conținutul său atât de diversificat în minerale pe care le-am putea găsi cu greu în alte alimente.
  • Sarea de Himalaya acționează blând asupra mucoaselor digestive, putând fi consumată și de cei care au probleme cu stomacul sau suferă de sindromul colonului iritabil;
  • Folosită în tratamentele de înfrumusețare, sarea de Himalaya poate fi un scrub extraordinar;
  • Menține un pH optim în organism;
  • Reduce semnele îmbătrânirii;
  • Sarea de Himalaya ajută la curățarea organismului de metale grele și alte toxine;

 

Comentariii