DISTRIBUIȚI

Racitura este unul dintre cele mai apreciate aperitive la romani.

Ingrediente:
-carne de curcan cu tot cu os
-usturoi
– foi de dafin
-o lingura rasa cu boabe de piper
-sare
-optional: ceapa, morcovi, telina, gelatina.

Mod de preparare:
Punem o oala cu apa pe foc in care punem carnea la fiert. Imediat ce incepe sa fiarba si se formeaza spuma,
o luam cu lingura pana ce o eliminam pe toata.

12387995_921816487895234_785495699_n Pe urma adaugam sarea, dafinul, piperul si zarzavatul. Lasam
la fiert cca 4 ore pana ce se dezlipeste carnea de pe oase si adaugam usturoiul maruntit, iar cand a fiert
scoatem boabele de piper, dafinul si zarzavatul si bineinteles scoatem carnea de pe oase. Intre timp pregatim bolurile de pus racitura in interiorul carora punem bucatile de carne, iar peste punem zeama in care au fiert legumele cu carnea. Dupa ce s-a racit compozitia punem bolurile in frigider si le lasam sa se inchege.

Pofta buna!

Comentariii