DISTRIBUIȚI

Credeai că relaţiile la distanţă sunt imposibile? Ce-i drept, nu sunt cele mai simple, însă există o şansă prin care le poţi face să dureze.

Stabiliţi ce fel de relaţie aveţi. Poate suna incredibil, dar sunt persoane pentru care exclusivitatea nu este obligatorie într-o relaţie. Decât să te trezeşti că se mai întâlneşte cu alte persoane, în văzul tuturor, e mai bine să spuneţi de la început ce aşteptări aveţi, precum şi ceea ce aveţi de oferit. „Stabilind nivelul de implicare, veţi evita geloziile inutile”, susţine Tonya Reiman, autoarea cărţii „The body language of dating”.

Nu păstraţi secrete. Sinceritatea este obligatorie în orice relaţie, mai ales atunci când vorbim despre o distanţă mare între cei doi parteneri. Este esenţial să îţi dezvălui temerile – chiar şi cu privire la viitorul vostru. Spune-i ce te frământă şi astfel partenerul tău va deveni mai sensibil, oferindu-ţi mai multă siguranţă.

Suprindeţi-vă adesea. Rutina este un lucru bun într-o relaţie la distanţă: te face să aştepţi cu nerăbdare următorul telefon sau următoarea vizită. Cu toate acestea, este bine ca, din când în când, să vă mai surprindeţi cu câte o vizită sau cu câte un cadou. Partenerul va fi foarte încântat.

Comunicaţi permanent. Comunicarea este cea care face o relaţie să funcţioneze. Vorbitul zilnic, împărtăşirea gândurilor şi chiar a celor mai mici detalii despre activităţile cotidiene fac relaţia puternică şi prosperă. Iar cu tehnologia actuală, nu aveţi nicio scuză să nu păstraţi permanent legătura. Dacă vă e teamă că vă plictisiţi, întrebaţi-vă ce veţi face atunci când veţi locui împreună!

Nu uitaţi de sex. Doar pentru că nu dormiţi în acelaşi pat, nu înseamnă că sexul trebuie dat uitării. Dimpotrivă, „creierul este cel mai mare organ sexul”, susţine sexologul Ian Kerner. Aşadar, stimulaţi-vă sexual din când în când. „Învăţaţi să vorbiţi şi să trimiteţi mesaje murdare” susţin sexologii. „Nu trebuie ca totul să fie foarte evident, ci doar să îl determine pe celalălalt să se întrebe dacă eşti complet îmbrăcat”, adaugă ei.

Plănuiţi vizite frecvente. Speciliştii recomandă întâlniri măcar un weekend pe lună. Şi, aşa cum la prima întâlnire vă faceţi deja planuri pentru următoarea, la fel trebuie să vă comportaţi şi într-o relaţie la distanţă. Nu plecaţi unul de lângă celalălalt până nu ştiţi deja când vă veţi întâlni data următoare.

Aveţi încredere unul în celălalt. O relaţie fără încredere nu va merge într-o direcţie prea bună. Dacă partenerul îţi spune că va suna la o anumită oră şi nu o face, nu lăsa imaginaţia să pună stăpânire pe tine. Situaţii imprevizibile apar permanent, iar gelozia nu este întocmai cea mai bună soluţie.

Socializaţi. Doar pentru că partenerul nu este lângă tine, nu înseamnă că trebuie să stai în casă sâmbătă noaptea. Ieşi în oraş cu prietenii, socializează, distrează-te. În fond, nu faci nimic rău.

Stabiliţi un termen limită. Relaţia la distanţă este în regulă, dar nu la nesfârşit. Aşadar, faceţi-vă planuri împreună şi stabiliţi măcar cu aproximaţie momentul în care veţi locui în acelaşi oraş sau chiar în aceeaşi casă. În acest mod, veţi şti încotro vă îndreptaţi.

Comentariii