DISTRIBUIȚI

Pentru multi oameni ziua nu poate incepe fara o cafea care sa-i energizeze si sa le alunge somnul si oboseala acumulata. Insa daca obisnuiesti sa faci acest lucru pe stomacul gol, opreste-te! Renunta la acest obicei daca vrei ca organismul tau sa nu sufere un soc devastator.

Ideea nu e sa nu consumi cafea, daca aceasta iti face bine si te-ai obisnuit cu acest tip de energizant, ci ar trebui doar sa nu o mai bei “pe nemancate” si sa iei in considerare cateva lucruri bune de stiut. Asta, sigur, daca vrei sa eviti problemele de sanatate ce pot aparea.

Cafeaua nu este considerate rea, ba din contra, este o sursa de antioxidanti care pot sa previna incipientul unor boli maligne, indeosebi cand vine vorba despre cancer de colon. Daca nu ai contraindicatii in acest sens, poti consuma cafea insa nu oricum. Expertii afirma ca antioxidantii prezenti in cafea sunt rezultatul acizilor clorogenici prezenti si in fructe.

Evita un soc devastator organismului tau

Dupa cum scrie secretele.com, o cana de cafea bauta pe stomacul gol, face ca secretia acidului clorhidric sa fie stimulata si astfel cine sufera de gastrita, poate simti efectele negative foarte rapid. Si in cazul persoanelor cu stomacul sanatos acidul clorhidric poate crea un soc organismului, deoarece acest acid este destinat descompunerii alimentelor.
Atunci cand acidul clorhidric nu este in cantitatea sa optima, necesara, o masa bogata in proteine va crea probleme, nefiind suficient acid pentru a descompune alimentele ajunse in stomac.

Daca bei o cafea pe stomacul gol, aceasta va provoca secretia de acid clorhidric exact atunci cand nu este necesar si cum stomacul nu are ce digera, acest lucru poate determina formarea ulcerului.
Din acest motiv, daca nu crezi ca iti poti incepe ziua fara a bea o cafea, asigura-te ca ai mancat inainte. Numai asa poti evita un soc devastator organismului tau.

Renunta la acest obicei de a bea cafea pe stomacul gol daca nu vrei sa ai probleme de sanatate. Iar daca totusi nu poti manca dimineata, macar combina cafeaua cu mult lapte sau bea o cafea fara cofeina ori un cappuccino.

Comentariii