DISTRIBUIȚI
sursa foto: psychologies.ro

La noi in tara inca se considera ca bataia este rupta din Rai, insa a fost demonstrat de-a lungul timpului ca daca un copil este batut, s-ar putea ca acesta sa sufere modificari dramatice in formarea caracterului de viitor adult.

Iata cele mai importante motive pentru care nu bataia este solutia in educatia unui copil:

In primul rand, violenta poate genera violenta. Astfel daca aplici bataia asupra unei fiinte mai slabe decat tine, s-ar putea ca un copil sa inteleaga din asta ca doar asa se pot rezolva problemele si, urmand acest exemplu, si el va proceda la fel atunci cand va deveni adult.

Daca vrei sa fii respectata de copilul tau, trebuie sa stii ca respectul se castiga si nu se impune cu bataia. Important e sa vorbesti cu cel mic, sa-i raspunzi calm la intrebari si sa-l inveti cu blandete normele morale. Trebuie sa-i fi cea mai buna prietena copilului tau, ca acesta sa aiba incredere in tine si sa te respecte ca asa simte el si nu de frica.

Este important ca un copil sa creasca in armonie si sa nu aiba parte de lovituri, insulte sau tipete. Bataia si jignirile pot afecta foarte mult si un adult, dar mai un copil, iar daca acesta traiesti cu teama si nesiguranta, poate deveni un adult cu o stima de sine scazuta.

Nu trebuie sa-ti dovedesti autoritatea de parinte aplicand bataia. Nu asa se rezolva lucrurile, iar tu trebuie sa fii un exemplu pozitiv pentru copil, mai ales ca toti copiii imita si isi insusesc anumite comportamente ale parintilor.

Copilul nu trebuie sa creasca cu sentimentul de frustrare si apoi, ca adult, sa aiba resentimente. Daca bataia ii este aplicata exact de persoanele care sustin ca-l iubesc si ar trebui sa il fereasca de orice rau, atunci copilul se va simti singur, descurajat si neinteles.

Comentariii