DISTRIBUIȚI

O terapie care recalifică sistemul imunitar al organismului și îl ajuta în lupta împotriva cancerului a provocat emoție, deoarece la mai mult de 90% dintre pacienții raportați ca fiind în faza terminala, boala a intrat în remisie.

Cercetătorii spun că globulele albe au fost recoltate de la pacienți cu leucemie, modificate în laborator și apoi reintroduse în organism. Datele nu au fost publicate și nici revizuite și se spune că doi pacienți au murit în urma unei probleme de imunitate.

Informația a venit din partea Asociației Americane pentru Progresul Științei la reuniunea anuală din Washington DC.

Omul de știința Stanley Riddell de la Centrul de Cercetare împotriva cancerului Fred Hutchinson, a declarat că toate celelalte tratamente au eșuat la acești pacienți și au mai avut doar doua-cinci luni de trăit.

În acest studiu, celulele sistemului imunitar numite „celule-T” au fost recoltate de la zeci de pacienți. Aceste celule acționează în  mod normal ca niște bombe care distrug țesutul infectat.

Cercetătorii modifica genetic „celulele-T” pentru a introduce un nou mecanism de direcționare, având ca denumire tehnică receptori de antigen himeric, astfel acest proces vizează leucemia limfoblastică acută.

 

media_145570647552844300

 

„În esență ceea ce acest proces face, este să reprogrameze genetic „celula-T”, permițându-i acesteia să caute, să recunoască și să distrugă celulele tumorale ale pacientului.” a declarat Prof. Stanley Riddell pentru BBC.

Pacienții erau într-adevăr la capătul liniei în ceea ce privește opțiunile de tratament, și totuși o singura doză din această terapie pune în remisie boala, la mai mult de 90% dintre acești pacienți și nu se mai poate detecta nici una dintre aceste celule leucemice.

Comentariii