DISTRIBUIȚI
Sursa foto: www.ele.ro

Pasiunea si sexul se imbina perfect si ar trebui sa apara in mod spontan, iar atractia sexuala nu ar trebui programata, sau cel putin asa se crede la nivel general. Insa, chiar si asa, anumite avantaje exista, daca vorbim despre relatiile sexuale planificate, iar cuplurile trebuie doar sa le descopere, dupa cum afirma un sexolog care, de altfel, si sustine teoria ca sexul ar trebui planificat.


Sexul ar trebui planificat pentru ca apropierea intima sa nu dispara

Ian Kemer, sexolog terapeut, spune ca intimitatea unui cuplu se pastreaza cel mai bine atunci cand intre cei doi exisa raporturi sexuale (consimtite) si sfatuieste ca aceasta legatura sexuala intre cei doi parteneri sa nu fie neglijata. El mai spune ca sexul ar trebui planificat pentru ca apropierea intima sa nu devina tot mai rara si astfel relatia sa aiba de suferit si pe alte planuri, ca apoi sa dispara cu totul.

De cele mai multe ori, dupa cum considera terapeutul, dorinta sexuala nu apare in mod spontan, ci corpul este astfel programat incat sa trebuiasca stimulat erotic si abia apoi starea de excitare poate sa apara. Acesta este si motivul pentru care deseori partenerul este refuzat spunand ca nu ai chef de sex. Insa in cazul in care se incepe cu atingeri usoare si cu mangaieri delicate, sigur dorinta sexuala se va trezi si starea psihica necesara va fi pregatita de actiune.


Stabilirea frecventei de a face sex planificat

Pentru Huffington Post, Ian Kemer a mai explicat ca cea mai buna frecventa pentru asigurarea satisfactiei in relatie, este de a face sex planificat o data pe saptamana.

Daca si tu ajungi la concluzia ca sexul ar trebui planificat, vei observa ca veti astepa cu mai mare interes acea zi in care sexul este programat si lucrul acesta nu poate decat sa va incite si sa va stimuleze si mai mult dorinta.


Legatura dintre sex si dieta

Sexul, in conceptia lui Kemer, mai este comparat si cu dieta echilibrata, el sustinand ca asa cum trebuie sa existe un consum variat de alimente, pentru pastrarea sanatatii optime, la fel si relatiile intime trebuie sa se incadreze in mai multe categorii de sex dupa cum urmeaza: intimitate afectiva si sex pentru tandrete; sexul pentru eliminarea stresului, din placere; sexul pentru punere in practica a fanteziei si sexul ce implica toate cele cinci simturi pe care le are omul: imaginea, mirosul, auzul, atingerea si gustul.

Sursa articol: adevarul.ro

Comentariii