DISTRIBUIȚI

Sexul in aceasta perioada este de cele mai multe ori evitat de cupluri din motive fiziologice, igienice, estetice.

Sexul in perioada menstruatiei ar putea aduce beneficii femeii, dar bineinteles decizia apartine femeiei daca vrea sau nu sa intretina relatii sexuale. Multe dintre femei se simt incomod,dar daca iti doresti si simti nevoia de a face sex lasa jena si urmeaza-ti instinctele. Altele nu accepta partenerul. Flora microbiana vaginala aduce cateva microorganisme, acestea nefiind daunatoare pentru nici unul dintre parteneri.

In timpul perioadei de menstruatie libidoul este crescut sau foarte crescut,la maximum,
datorita fluctuatiilor hormonale.

Sexul in timpul acestei perioade face ca sangerarile femeii sa nu mai fie chiar asa de abundente. Sperma barbatului ejaculata in interiorul vaginului femeii in timpul perioadei de menstruatie aduce hormoni in plus femeii care ii sunt benefici, ajutand-o astfel sa aiba o menstruatie mai putin lunga, mai putin dureroasa si bineinteles aceasta sa devina regulata.

Daca va considerati un cuplu stabil si nu aveti nici o problema cu posibilitatea venirii pe
lume a unui copilas, atunci puteti avea relatii sexuale neprotejate.

Exista si riscuri in a avea contact sexual in aceasta perioada. In timpul perioadei de menstruatie, cervixul se deschide pentru a face loc sangelui din uter sa se scruga in vagin.

Deci, riscul de a aparea infectii creste destul de mult, mai ales pentru bolile cu transmitere sexuala. Ca intotdeauna este bine sa folosesti prezervativul, cu atat mai mult daca partenerul nu este stabil. Daca ai un partener stabil, este recomandat intotdeauna sa faceti dus inainte
de a avea contact sexual si de altfel si dupa contact, intr-ucat igiena este foarte importanta,
altfel dezvoltandu-se flora bacteriana.

Comentariii