DISTRIBUIȚI

Se pare ca s-a descoperit, conform specialistilor americani, ca prin sexul oral se transmite virusul HPV, adica cancerul orofaringeal. Acest virus survenea in urmaconsumului de alcool si tutun. Cateva dintre partile acestui virus pot duce la cancerul oral si de col uterin.

In prezent principala aparitie a acestui virus este sexul oral. In principiu mai afectati de a se imbolnavi de acest virus. sunt barbatii de peste 40 de ani. HPV ascunde cancerul cervical, iar 80% dintre femeile active sexual sunt expuse riscului de a o contacta de-a lungul vietii. Infectiile bucale cu acest virus prezinta cateva simptome sau uneori nici una si se poate vindeca de la sine, un procent mic dintre acestea transformandu-se in cancer.

Este foarte important sa va protejati la orice contact sexual de orice fel, pentru ca astfel puteti evita aparitia acestui virus. Desi multor persoane li se pare cea mai simpla metoda de a se simti bine trebuie sa ne gandim daca se merita cu adevarat aceasta placere stiind la ce pericol ne expunem.

Vaccinul contra infectiei cu virusul HPV este disponibil si in Romania si protejeaza femeile de formele genitale ale acestei bolii, dar nu si de cele orale.

Aveti grija de voi insiva si de propria viata deoarece sanatatea este cel mai de pret lucru al
tuturor!

Comentariii