Un rasfat de casa delicios!
Ingrediente pentru blat:
– 8 albusuri
– 300 gr zahar
– 300 gr alune macinate
– 4 linguri de faina
– 1 praf de copt
Ingrediente crema:
– 8 galbenusuri
– 7 linguri de zahar pentru caramel
– 7 linguri de zahar
– 300 gr alune maruntite
– 300 gr margarina
Ingrediente glazura:
– o glazura alba : 200 gr ciocolata menaj alba ; 4 linguri de ulei
– o glazura maro : 200 gr ciocolata menaj neagra; 4 linguri de ulei
Prepararea blatului:
Mai intai albusurile se bat spuma cu un pic de sare . Se adauga treptat
zaharul si se bat foarte bine. Se adauga alunele macinate si faina
amestecata cu praful de copt. Compozitia de blat se toarna intr-o tava
tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt , blatul se scoate usor din tava si se unge deasupra cu
ciocolata alba topita pe aburi impreuna cu uleiul.
Prepararea cremei:
Alunele se maruntesc. Intr-o craticioara se pun 7 linguri de zahar si se
caramelizeaza, se stinge cu 300 gr margarina. Cele 8 galbenusuri se freaca
cu 7 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc.
Se adauga bucatelele de alune si se lasa crema sa fiarba putin pana se ingroasa .
Se ia crema caramel de pe foc si calduta se intinde peste ciocolata alba
Blatul cu alune, ciocolata alba , crema caramel .
Peste crema caramel se intinde ciocolata neagra topita pe aburi impreuna cu uleiul.
Dupa ce se raceste, SNICKERS poate fi servita! Pofta buna!