DISTRIBUIȚI

Gospodina de odinioară s-a transformat în femeie puternică, cu succes şi carieră, independentă şi hotărâtă.

Care sunt cele mai importante calităţi pe care trebuie să le aibă femeia în secolul al XXI-lea pentru ca bărbaţii să vadă în ea o posibilă viitoare soţie? Un sondaj făcut pe această temă a arătat măsura în care sexul puternic şi-a schimbat preferinţele faţă de vremea când femeia trebuia să ştie, în principal, cum să aibă grijă de casă, de copii şi de bărbat.

Publicaţia Yourtango a făcut un sondaj în rândul bărbaţilor pentru a afla ce tip de femeie consideră aceştia că are stofă de nevastă sau, mai bine spus, cum arată soţia ideală în viziunea sexului puternic. Iată concluziile rezultate în urma sondajului:

 

Să-ţi arate că te iubeşte

 

Nu este vorba doar despre gesturi romantice, ci şi despre gesturi mici, cum ar fi că oricât de rău v-aţi fi certat cu o seară în urmă, a doua zi de dimineaţa va avea grijă să-ţi iei umbrela în caz că plouă afară. Femeile care vor fi în stare să aibă un astfel de comportament, care nu vor uita să arate că le pasă, au potenţial de partener pe viaţă.

 

Inteligentă şi generoasă

 

Un bărbat are nevoie o persoană care să-l completeze, nu de un adversar. Aşa că o femeie cu stofă de nevastă este cea care chiar dacă înţelege care sunt slăbiciunile partenerului ei, nu se va folosi niciodată de acest lucru împotriva lui, ci pentru a-l ajuta să-i fie mai bine. O femeie nu trebuie să fie perfectă sau genială pentru a fi o bună soţie, dar cu siguranţă trebui să ai mereu ce să discuţi cu ea, astfel încât să nu se ajungă în punctul în care relaţia se va destrăma pentru că partenerii nu mai au ce să-şi spună şi se plictisesc teribil împreună.

 

Să aibă simţul umorului

 

Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor a menţionat simţul umorului ca o calitate principală a posibilei soţii. Este esenţial ca un cuplu să ştie să se bucure unul de prezenţa celuilalt şi să râdă împreună pentru a se detensiona, dincolo de atâtea încercări grele la care ne supune viaţa.

 

Să ştie să gătească

 

Nu este vorba despre faptul că bărbatul din ziua de azi vrea ca femeia să stea la cratiţă, ci pur şi simplu consideră că femeile se pricep mai bine în bucătărie, iar lor le place să mănânce feluri de mâncare delicioase. Bineînţeles, nu este o problemă dacă el se pricepe mai bine la gătit, iar ea va fi aceea care se va bucura de talentul culinar al partenerului.

 

Să scoată ce e mai bun dintr-un bărbat

 

O femeie poate, cu siguranţă, să scoată tot ce este mai rău dintr-un bărbat. Dar o femeie cu veleităţi de soţie ar trebui să-şi provoace bărbatul să se autodepăşească şi să încerce mereu să fie mai bun în ceea ce face, inclusiv când vine vorba de viaţa sexuală, însă într-o manieră diplomată, plină de tact.

 

Să aibă o carieră şi aspiraţii personale

 

O femeie sigură pe ea, cu un job pe care îl face cu plăcere, cu propriul grup de prieteni, cu aspiraţii, care nu aşteaptă ca totul să vină din direcţia partenerului ca să fie fericită, iată alte calităţi care trebuie să se regăsească la o posibilă soţie.

 

Să nu-şi ironizeze soţul în faţa prietenilor/părinţilor

 

Unele lucruri trebuie să rămână private, să le ştiţi numai voi doi. Aşa că o soţie căreia îi pasă, nu va folosi astfel de argumente sensibile de faţă cu prietenii sau familia, chiar dacă aveţi neînţelegeri pe un subiect când nu vă aflaţi între patru ochi. Niciunul dintre parteneri nu ar trebui să-şi ridiculizeze sau să-şi ironizeze perechea de faţă cu alte persoane, chiar dacă sunt membri ai familiei sau cei mai buni prieteni.

 

Să nu încerce să-şi schimbe bărbatul

 

Sună deja ca un clişeu, dar bărbaţii vor alături o femeie care să-i accepte alături aşa cum sunt, cu bune şi rele, care să le ierte greşelile din trecut, fără reproşuri nesfârşite. Fiecare face greşeli şi are partea lui de păcate, dar un partener care te iubeşte cu adevărat nu ar trebui să le folosească mereu împotriva ta sau pentru a avea un ascendent într-o privinţă sau alta.

 

Să dea dovadă de loialitate

 

O trăsătură a soţiei perfecte care s-a păstrat neatinsă de-a lungul timpului este loialitatea. Nu contează dacă soţia este un fotomodel, atunci când nu pot avea încredere în ea, bărbaţii se distanţează emoţional, iar căsnicia poate deveni rapid un factor de stres, nu o împlinire.

Piatră de temelie în orice relaţie pe termen lung, sinceritatea este o calitate căutată întotdeauna de bărbaţi la soţia perfectă. Dincolo de micile minciuni nevinovate, sinceritatea contribuie la o relaţie fericită, în care ambii parteneri ştiu de gândeşte celălalt şi pot face paşi pentru a atinge împreună fericirea în cuplu.

Comentariii