DISTRIBUIȚI

Stresul in ziua de astazi e la ordinea zilei. Mereu suntem stresati, fie ca suntem in criza de timp, fie ca am uitat sa facem ceva, fie ca nu mai avem timp de noi, fie…etc.

Stresul este o stare intensa si neplacuta care, pe o perioada lunga, are efecte negative asupra sanatatii
noastre, performantelor dar si productivitatii. Solicitarile nu duc neaparat la stres. Ele pot stimula
succesul care conduce satisfactia in munca. Problemele apar atunci cand solicitarile sunt prea mari si pe
termen lung ori actioneaza din mai multe directii. Unele persoane isi pot pierde controlul ceea ce poate
avea ca rezultat stresul.

Atunci cand suntem stresati avem urmatoarele probleme: Raceli tot mai dese, tulburari ale somnului, palpitatii, stari de ingrijorare, tulburari de memorie, dureri de cap, nu ne putem concentra la ceea ce avem de facut, greseli la locul de munca, hipertensiune, abuz de tutun sau alte vicii, refuzul categoric de a ii asculta si pe cei din jur cand isi dau cu parerea, stari de lesin, nervozitate si anxietate, hotarari luate in graba, insatisfactia la locul de munca, lipsa poftei de mancare, dispozitie proasta, ziua de lucru nu se termina la munca, ci continua si acasa, nu mai avem timp sa ne preocupam de noi, de viata noastra personala, uitam sa ne odihnim si sa ne relaxam.

Fiecare dintre noi avem probleme si suntem stresati, dar problemele de la munca raman la munca, iar cele de acasa, raman acasa. Nu trebuie sa ne afecteze si la munca si acasa. Avem nevoie de odihna, caci intr-o zi organismul nostru va ceda, nu va mai putea suporta aceasta rutina grea. Trebuie sa ne gandim la noi in primul rand, caci daca vrem rezultate bune le obtinem cu un creier limpede si odihnit.

Comentariii