DISTRIBUIȚI

Motivul pentru care bărbaţii preferă femeile zvelte a fost dezvăluit într-un studiu publicat recent de cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, informează site-ul topsante.com.
În octombrie 2013, un sondaj realizat de cercetătorii de la Institutul Naţional de Studii Demografice (INED) din Franţa a arătat că majoritatea bărbaţilor preferă femeile zvelte. Motivul nu a fost însă descifrat atunci. Recent, cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia au decis să analizeze şi ei această chestiune, iar verdictul lor a fost următorul: trupul zvelt reprezintă un simbol al tinereţii, fertilităţii şi unei stări bune de sănătate.

Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii scoţieni au analizat dosarele conţinând date medicale recoltate de la 1.300 de persoane – femei şi bărbaţi – din nouă ţări, inclusiv Marea Britanie şi Franţa.

Pe durata studiului, participanţii au trebuit să examineze 21 de imagini, care reprezentau diverse morfologii feminine.
Rezultatul: atunci când au fost invitaţi să aleagă imagini ce descriu „corpul ideal feminin”, participanţii au ales în majoritatea cazurilor fotografiile unor femei care aveau un IMC (Indice de masă corporală) inclus în intervalul 17-20, relatează Mediafax.

Comentariii