DISTRIBUIȚI
sursa foto: zumi.md

Majoritatea oamenilor, cauta fericirea. Dar oare cati dintre ei reusesc sa o si gaseasca? Tu ti-ai gasit fericirea? Dar cum poti fi mai fericita?

Multe persoane cred ca daca au anumite lucruri, bani, masini, case si asa mai departe, vor fi fericiti. Oamenii, in general, cred ca daca au succes, vor fi si fericiti. Lucrurile se intampla, insa, invers: intai trebuie sa fii fericita ca, apoi, sa poti avea succes!


Iata cateva tehnici simple care te invata cum poti fi mai fericita

Banii nu pot cumpara fericirea. Poate pot cumpara bucuria de moment, dar nu fericirea aceea permanenta pe care ti-o doresti. Asa ca daca ai bani pentru a-ti rezolva nevoile de baza, conform studiilor, mai multi bani, si implicit, ma multe obiecte, nu te vor face mai fericita. In schimb, poti sa cheltui banii pe experiente in loc de obiecte. De ce acest lucru? Pentru ca obiectele devin banale odata ce ne obisnuim cu ele, in schimb, experientele raman amintiri pe toata viata.

Un alt lucru prin care poti fi mai fericita, e sa faci cadouri. Da, bucuria de a darui si bucuria din ochii celui ce primeste ce-i oferi, poate sa iti aduca o stare de fericire mai mare decat in cazul in care primesti tu ceva. Orice gest mic facut pentru cineva, te ajuta pe tine sa fii mai fericita.

O alta tehnica simpla pentru a-ti creste sansele de a fi mai fericita, este ca, indiferent ce faci, sa fii acolo, sa traiesti acel moment si sa nu-ti lasi mintea sa zburde in alte parti. Fii prezenta acolo unde esti, iar astfel poti fi mai fericita decat cineva care se gandeste la alte lucruri desi face o activitate placuta.

In cazul in care discuti problemele tale cu cineva, acest lucru nu-ti va spori fericirea. In schimb, daca scrii ceea ce simti intr-un jurnal, aceasta metoda este mult mai eficienta, deoarece, scriind, poti pune intr-o ordine ceea ce te supara si nu in mod haotic, asa cum iese in cazul cand discuti despre asta. Asa ca poti fi mai fericita scriind, si astfel, poti gasi si mai usor solutiile problemelor.
Cand sunt fericiti, oamenii zambesc. Insa stiai ca regula se aplica si invers? Ia zambeste si ai sa vezi ca poti fi mai fericita asa. Incearca sa fii energica si activa, sa ai o pozitie corecta a corpului si ai sa vezi ca fericirea nu va intarzia sa apara. Hai, zambeste! Stiu ca vrei… zambesti?

De asemenea, poti face sport si astfel vei fi “fortoasa”, sanatoasa, cu un corp de invidiat si nu dai voie nici depresiei sa te ajunga vreodata.

Starea ta de fericire, doar zece la suta depinde de factorii externi, restul tine numai de tine. Bine, mai sunt si anumiti factori de ordin genetic ce nu tin de tine si iti pot aduce nefericirea, din pacate, in procent de cincizeci la suta. Insa partea buna e ca in procent de patruzeci la suta, ai tu controlul.

Important este sa intelegi ca fericirea nu prea apare peste noapte, ci este un proces ce necesita munca, dorinta si antrenament, pentru a putea fi dezvoltat.

De exemplu, poti scrie zilnic pe hartie, cate cinci lucruri pentru care esti recunoascatoare, ori cinci amintiri placute si astfel vei putea observa mai usor ca ai chiar langa tine ceea ce te poate face sa fii mai fericita.

Fieacare poate gasi motive de fericire si daca nu esti inca fericita, poarta-te ca si cum ai fi. Vei vedea ca daca vrei sa fii mai fericita, vei fi, cu siguranta!

Comentariii