DISTRIBUIȚI

Când ne gândim la toamnă ne vin în minte imagini cu frunze căzute și ploi mărunte. Dar vremea mohorâtă poate fi înfrumusețată cu superbele flori care înfloresc în acest anotimp.

Regina nopții îți parfumează curtea
Mirosul puternic al florii îți inundă grădina de îndată ce soarele apune și florile se deschid. Deși se simt mai bine în aer liber, pot fi plantate și în ghiveci. Când îngrijești florile, ai mare grijă, deoarece sunt otrăvitoare pentru oameni. De aceea, asigură-te că animalele de companie și copiii nu ajung la ele. Are nevoie de mult soare și trebuie sădită în soluri drebate și umede. Pentru a te bucura de floare și anul următor, nu umbla la pământ pe perioada iernii, scrie clickpentrufemei.ro.

Crizantema, rezistentă la frig
Denumită și „regina florilor de toamnă“, crizantema înflorește, când alte flori își pierd strălucirea. Aceasta poate fi plantată atât în ghiveci, cât și în grădină, rezistând chiar și la temperaturi de 5 grade Celsius. Iubește soarele dimineții și are nevoie să fie udată doar o dată pe săptămână, dacă este cultivată în curte, și de 2 ori pe săptămână, dacă ai plantat-o în ghiveci. Nu uita să stropești frunzele cu apă, atunci când o uzi.

Asterul, o plantă pretențioasă
Cunoscută și sub denumirea de „ochiul boului pitic“, asterul este o floare care îți împodobește grădina până toamna târziu. Are flori în nuanțe de alb, roz, mov sau albastru, cu discul galben. Deoarece planta se răspândește ușor, trebuie sădită într-un sol drenat și fertil. Este recomandat să replantezi floarea la fiecare 2-3 ani și să o aperi de dăunători, mai ales de omizi, care se hrănesc cu frunzele și florile plantei.

Brândușa de toamnă, otrăvitoare pentru oameni
Originară din Europa, planta este cultivată în grădină, fiind folosită și în medicină. Brândușa de toamnă face o singură floare, care se dezvoltă dintr-un bulb și-ți colorează curtea cu nuanțe de la alb la roz-purpuriu. Planta este otrăvitoare, de aceea trebuie să ai foarte mare grijă când o îngrijești. Simptomele intoxicației accidentale se cunosc încă din antichitate. Printre acestea se numără durerile de stomac, arsurile în gât și senzația de sufocare.

Delicatele anemone
Originare din Asia, anemonele înfloresc și toamna. Deoarece vântul poartă semințele, floarea se înmulțește foarte ușor. Planta se dezvoltă sub formă de tufă și are flori asemănătoare cu cele ale macului și nuanțe de la alb la violet. Pentru a crește au nevoie de pământ fertile și drenat, scăldat de soare jumătate de zi.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un LIKE, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook .

Comentariii