DISTRIBUIȚI

Cearcăne, linii fine sau pungi inestetice şi ochi obosiţi? Toate acestea pot deveni istorie dacă înveţi cum să foloseşti corect crema de ochi. Noi îţi oferim câteva tipsuri extrem de utile despre efectele benefice ale acestui produs şi îţi spunem care sunt elementele esenţiale de care trebuie să ţii cont atunci când te hotărăşti să-l achiziționezi.

Atunci când foloseşti deja o cremă pentru faţă, ar putea să ţi se pară inutil să învesteşti, în plus, şi într-o cremă pentru ochi, însă noi te asigurăm că zona delicată din jurul ochilor merită extra îngrijire pentru ca tu să arăţi minunat cât ai… clipi!

De ce ai avea nevoie de o astfel de cremă? Ei bine, în zona ochilor, pielea este mult mai subţire şi mai delicată decât pe restul feţei şi, în consecinţă, necesită un ritual de îngrijire mult mai atent pentru a preveni sau trata probleme precum: ridurile fine, cearcănele sau pungile formate sub ochi. Mai mult, deoarece există foarte puţine glande care să secrete sebuum în această zonă, ai nevoie de o cremă hidratantă.

Prevenirea şi tratarea pungilor de sub ochi: pungile sunt rezultatul retenţiei de lichid în ţesuturi, ce creează inflamaţii ale acestora din jurul ochilor. Cauzele pot fi diverse: alergii, sinuzită etc. Totodată, acestea pot fi şi rezultatul nopţilor pierdute, al somnului insuficient, dietelor draconice, consumului de alcool sau, pur şi simplu, înaintării în vârstă. Pentru a trata sau reduce efectul acestor pungi inestetice, îţi recomandăm să cauţi cremele ce conţin cafeină sau castravete. Desigur, util este să aplici pe ochi şi felii de castravete proaspăt scoase din frigider; îţi garantăm că ochii tăi îţi vor mulţumi, iar senzaţia de prospeţime şi revigorare ţi se va citi pe chip întreaga zi!

Prevenirea şi tratarea cearcănelor: variaţiile de culoare ale pielii din jurul ochilor pot fi rezultatul unor factori diverşi, printre care se numără moştenirea genetică, stresul, fumatul, expunerea intensă la soare etc. Cremele cu extract de lemn-dulce, acid kojic, vitamina C ori K, pot fi o adevărată binecuvantare în lupta cu neplăcutele pete de culoare din jurul ochilor. Aşadar, la următoarea vizită la raionul de cosmetice, nu uita să citeşti cu atenţie ingredientele cremelor de ochi, pentru a şti dacă sunt ceea ce cauţi!

Prevenirea şi tratarea ridurilor fine: mixul de piele subţire din jurul ochilor şi contracţiile musculare constante, determinate de clipit sau chiar zâmbit, conduce la apariţia prematură a ridurilor fine în zona respectivă. Pentru a le netezi sau a evita formarea acestora, este recomandat să utilizăm creme pentru ochi cu ingrediente care favorizează producţia de colagen, precum retinolul.

Sursa: glamour.ro

Comentariii