DISTRIBUIȚI

Fericirea este perceputa de oameni in moduri diferite, pentru fiecare insemnand altceva si prin urmare, nu exista o reteta universal valabila in cazul fericirii. Insa, exista totusi cateva repere comune in acest sens, raportate la intamplarile intalnite in cazul altor oameni din jurul nostru, dupa care ne putem, oarecum, ghida, mai ales atunci cand avem in vedere obtinerea unei relatii de dragoste reusite.

Multe persoane se pot intreba despre ce nu ar trebui niciodata sa faca intr-o relatie care se doreste a fi una de durata si plina de armonie. Pe langa ceea ce, poate, fiecare dintre noi stim ca nu trebuie facut pentru a nu ne compromite singure acea relatie perfecta, mai vin in acest sprijin si multe alte exemple analizate si sustinute de oamenii din domeniul psihologiei si sexologiei si astfel putem lua in considerare urmatoarele concluzii:

1. Femeia trebuie sa stie ca nu are voie sa fie o “prada” usoara. Barbatii se plictisesc destul de rapid de femeile prea usor de cucerit si avut la pat. Ei trebuie atatati, stimulati si tinuti pe jar suficient pentru a le creste interesul si mai mult, altfel risti sa ramai doar o aventura si nimic mai mult.

2. Odata ce ai o relatie serioasa, ar fi cazul sa lasi inhibitiile deoparte si sa te daruiesti cu totul iubitului tau. Mastile si inhibarile nu-si au rostul intr-o relatie in care iti doresti o conexiune puternica si de durata, iar cea mai buna varianta este sa fii cum esti: adevarata si sincera.

3. Daca esti la inceput cu noul partener in ceea ce priveste relatiiile intime, trebuie sa fii deschisa si sa-i spui ce iti place si cum, pentru ca el nu are cum sa te cunoasca asa, de nicaieri. Este important sa comunicati, sa-l indrumi spre ce iti face placere si sa-l opresti cu delicatete cand ceva te deranjeaza. Indicat ar fi sa foloosesti expresii gen: “ imi place asa, dar si mai placut ar fi daca…” si nu acelea gen: “vreau asa, nu faci bine”.

4. Chiar daca te daruiesti cu pasiune, nicicand sa nu uiti de tine in totalitate. Poti sa-l faci fericiti si fara sa-ti lasi nevoile proprii deoparte si-l poti iubi fara a fi nevoie ca viata ta sa fie concentrata numai in jurul sau.

5. Nu renunta usor, chiar inainte de a incepe. Orgoliul nu te ajuta, asa ca nu cauta defecte, ci pune sentimente, intelegere si ramai langa omul iubit daca vrei o relatie frumoasa.

In final, ofera sansa de a fi cucerita, insa nu oferi pe tava totul decat daca te-ai convins ca merita si stie sa te aprecieze cu adevarat. Prea multe compromisuri nu sunt bune, asa ca ai grija cum si daca le faci.

Comentariii