DISTRIBUIȚI
sursa foto: inspirashop.wordpress.com

Fata suferea de beta-talasemie, aceasta fiind o tulburare de coagulare care a fost mostenita de la unul dintre parintii sai si se manifesta prin producerea redusa a hemoglobinei, molecula responsabila de transmiterea oxigenului spre toate tesuturile umane.

Bebelusul a reusit ca dupa cateva luni de la nastere sa-si salveze sora de la moarte, baietelul fiind astfel o minune pentru intreaga familie si o speranta vie, dupa cum si numele sau, Umut-Talha, inseamna “speranta noastra” de altfel.

Copilul a fost nascut in urma fertilizarii in vitro, acum vreo cinci ani, iar la cateva luni dupa nastere, a reusit ca prin celulele stem prelevate dupa venirea sa pe lume, sa-si salveze sora de la moarte.

Astfel, sora lui, Asya, a scapat de boala care ar fi obligat-o sa faca transfuzii de sange la fiecare 3-4 saptamani, aceasta boala putand fi vindecabila total doar prin transplant cu celule stem.

Asadar, bebelusul nu doar ca a reusit sa-si scape sora de simptomele afectiuni: ameteli, oboseala sau respiratie greoaie, ci prin celelulele sale a reusit sa-si salveze sora de la moarte, caci boala beta-talasemie poate duce chiar spre decesul celui afectat de aceasta urata maladie.

Umut a aparut in viata familiei sale ca o binecuvantare, acesta fiind facut in vitro, special conceput incat copilul sa fie sanatos si celulele sale sa fie compatibile pentru ca sora lui sa poata fi vindecata, iar astfel se pare ca planul a dat roade, acum familia fiind una intregita si fericita.

Comentariii