DISTRIBUIȚI
sursa foto: clickpoftabuna.ro

Cand vorbim despre unt, implicit vorbim despre o sursa excelenta de vitamina A, esentiala pentru o vedere sanatoasa, dar si pentru sanatatea dintilor, pielii, tesuturilor si membranelor celulare. Pe langa aceasta, mai joaca un rol destul de important chiar si in transcrierea genetica, iar in plus, consumand unt, beneficiem de acizii grasi pe care-i contine acesta si astfel si bolile de cancer pot fi prevenite.

Iata cum putem prepara unt de casa in numai cinci minute

Pentru a ne apuca de treaba, avem nevoie de: un borcan gol, de vreo 800 de grame; cam 300 de grame, sau cam doua cani, de smantana foarte groasa; si o lingurita de sare de Himalaya.

Dupa ce avem aceste ingrediente la indemana, urmeaza prepararea acestui unt de casa, dupa cum urmeaza:

  1. Se pune smantana in borcanul pregatit si se adauga un pic de sare
  2. Dupa ce smantana se afla in borcan, acesta se inchide ermetic cu un capac si se aseaza borcanul in apa calda pentru cateva minute, asta pentru ca timpul prepararii untului sa fie scurtat
  3. Cand smantana s-a incalzit un pic, se ia borcanul si se agita foarte bine, pana ce putem observa ca laptele se separa de unt.

Dupa cinci minute, obtinem un unt de casa preparat simplu si usor, cu efort minim. Mai ramane doar ca untul rezultat sa fie pus intr-un alt recipient care se va pastra apoi la frigider si gata. Untul astfel obtinut, are valabilitate in jur de trei luni de zile.

Comentariii