DISTRIBUIȚI

Situat in Pilbara, o regiune foarte uscata,Karijini este asemanat cu o oaza in mijlocul desertului. Cheile, cascadele si piscinele sale naturale fac ca acest parc sa fie visul oricarui vizitator, dar si unul dintre cele mai importante atractii turisice.

Teritoriul Parcului National Karjini se extinde in Muntii Hamersley pe o suprafata de 6 274 km². Este al doilea parc national din Australia, in ceea ce priveste teritoriul, dupa Rudall River, situat si el in Australia Occidentala.

Ce putem vedea in Parcul Karijini?

images-1_13792661914

Parcul, accesibil cu 10 dolari pe vehicul, dispune de un centru de informatii modern pentru vizitatori, situat in partea estica, pe drumul Banyima. In acest colt de paradis veti putea gasi o multime de regiuni care au diferite teme cum ar fi fauna, flora, istoria etc. Dupa parasirea centrului de informatii aveti posibilitatea sa mergeti pe drumul asfaltat catre  Dales Gorge sau sa mergeti  67 de km pe un drum neasfaltat catre vestul parcului. Unii turisti aleg sa mearga cu masina, dar majoritatea dispun de un 4×4 Totul depinde de sezon si de conditiile drumului. Accesul nu este interzis motociclistilor sau rulotelor,  desi in cazul acestora  pericolul este mai ridicat. Parcul Karijini este propice plimbarii, camping-ului , studierii si observarii faunei si de asemenea inotului. Turistii pot urca pe stanci pentru a sari sau pentru a privi o parte din istoria Terrei. Stancile au peste 100 de m inaltime si miliarde de ani vechime fiind unele dintre cele mai in varsta roci de pe planeta.

 

Unde putem petrece noaptea in parc?

Dales Campground este probabil locul cel mai apropiat de ideea de a va petrece un week-end plin de aventuri. Acest camping care apartine parcului este foarte bine organizat, la intrare existand  un ghiseu  unde trebuie sa achitati 7 dolari pe noapte, de persoana. Este esential sa aduceti la cunostiinta numarului masinii pentru securitate.

Desi in fiecare weekend sute de turisti  viziteaza parcul, acesta nu este foarte cunoscut. Parcul National Karijini este un colt de rai unde poti gasi pacea, linistea si frumusetea.

Galerie foto :

063-fern-pool-karijini-national-park-image-by-paul-welch-650x380_13792661902 explore-states-wa-karijini-national-park_13792661903 karijini8_13792661915 lowerspa-Edit-X3 kermits-pool-hancock-gorge-karijini-national-park-western-australia

Comentariii